Ogradni panelni sistemi i kapije

Naši klasični ogradni paneli predstavljaju model duplo udvojene žice kod panela koji se preklapaju na samom mestu fiksiranja. Ovi modeli i danas predstavljaju spoj tradicije i modernog dizajna.

Počeci

Pre 80 godina počeli smo da proizvodimo panelnu ogradu od žice. Veliko iskustvo, znanje, čak i pojedini patenti u domenu “preklapajućih” panela dali su nam vetar u leđa, da budemo jedni od vodećih proizvođača u Evropi.

N

naši klasični ogradni paneli i danas predstavljaju spoj tradicije i modernog dizajna

N

ogradni paneli su bez oštrih površina, visoke statičke stabilnosti i to do 5 kN po m2 i imaju višedecenijsku zaštitu od korozije

N

primena naših ogradnih panela je široka, od industrijskog, privatnog, sportskog do putarskog sektora i sl.

Osnovne karakteristike LEGI ogradnih sistema

 1. Svi elementi naših ogradnih sistema imaju vrhunsku zaštitu od korozije, jednostavan ali bezvremenski dizajn.
 2. Horizontalna linija žičane čelične konstrukcije je obavezno sačinjena od dvostruke žice, što ogradi daje maksimalnu čvrstinu;
 3. Patentirana tehnologija kačenja panela “preklopom” jedan preko drugog radi diletacije čelika, čime se garantuje veća stabilnost ograde.
 4. Anti vandal sisteme kačenja i šrafljenja panelne ograde na stubove – dodatna zaštita od vandalizma.
 5. Pored osnovne forme toplog cinkovanja, razvijene tehnologije triplex zaštite, cinkovanjem, hromiranjem i PLASTIFIKACIJOM.

Ogradni sistemi

Ogradni sistemi u Legi ponudi se dele na sledeće grupe

 • klasična ograda
 • 3D Ograda
 • talasna ukrasna ograda, tip RW
 • viseća ukrasna ograda, tip RH
 • ukrasna ograda sa ornamentima tip RO1
 • LEGI mreža
 • quatro ograda
 • sportska ograda
 • kamena ograda
 • mobilna ograda
 • bezbednosne ograde
 • netransparentna ograda

Klasična ograda

Klasična ograda predstavlja jedan od osnovnih modela ograde LEGI sistema. Kao spoj tradicije duge preko 60 godina, savremene elegancije i modernog dizajna ona je pravi izbor za Vas. Bez oštrih površina, ovi modeli mogu da se primene u industrijskom, privatnom, sportskom, putarskom sektoru, i sl.

Ovi modeli se rade isključivo od ravnih horizontalnih i vertikalnih žica u kombinaciji sa tri vrste stuba.

Postoje dva tipa klasične rešetke (tehničke karakteristike u tabeli):

Tip rešetke Debljina žice Okca 35 x 200 mm Okca 50 x 200 mm Okca 100 x 200 mm
RL 7+5/8 mm
R 8+6 mm

● serijska proizvodnja
○ po porudžbini

Specifičnost ovog modela je u duplim horizontalnim žicama koje se preklapaju na pripadajućim stubovima što LEGI modelima ograde daje dodatnu stabilnost i sigurnost.

Svi upotrebljeni čelični delovi su toplopocinkovani prema DIN EN ISO 1461 standardu, i plastificirani ekološkim prahom koji štiti elemente od UV zračenja.

Moguća je kombinacija ovih panela sa tri vrste stuba:

 • LEGI FIT stub
 • LEGI PUR stub
 • LEGI FIL stub

Po porudžbini isporučujemo sve elemente ograde u svim RAL bojama, dok standardno dostavljamo elemente u sledećim bojama:

Pogledajte ovde uputstva za montažu:

3D ograda

Još jedan od segmenata LEGI ograda su 3D ograde. Legi sistem u ponudi ima dva tipa 3D ograda, 3D-X ograde i klasične 3D ograde.

3D ograda – ograda sa „izbočinom“ se radi od rešetki debljine žice 5+4/6 mm. Za razliku od ostalih LEGI ograda ova rešetka se pored estetskog karaktera izdvaja i po tome što nema duplu horizontalu žicu. Horizontalna žica kod ove rešetke je 5 mm debljine, vertikalne žice su 4 mm. Kao dodatno ojačanje su postavljenje završne vertikalne žice debljine 6 mm, kao i izbočine (2-4 zavisno od visine ograde).

3D – rešetka se kombinuje samo sa PUR stubom, pomoću specijalne EK spojnice panel se pričvrsti za stub. 3D ograda se radi u dve varijante:

 • SAMO toplopocinkovana
 • pocinkovana i plastificirana prema TRIPLEX tehnologiji. Triplex tehnologija je jedinstvena u Evropi, jer se kod malih preseka žice pored cinkovanja, metal presvlači dodatnim slojem hroma i tek onda se plastificira u željenu RAL boju

Svi upotrebljeni čelični delovi su toplopocinkovani i po želji plastificirani, prema DIN EN 10142 evropskom standardu, ekološkim prahom koji štiti elemente od UV zračenja.

Po porudžbini isporučujemo elemente u svim RAL bojama, dok standardno dostavljamo elemente u sledećim bojama:

Visine ograde se kreću od 1030 mm do 2430 mm. Ova ograda svojim estetskim karakterom i stabilnošću odgovora svim namenama.

3D ograda je ekonomična, jednostavna za montažu i laka za održavanje.

Na specijalan zahtev 3D ograda se može raditi i sa drugim debljinama žice. 3D 4+ paneli ograde gde su vertikale i horizontale od 4 mm, a 3D 5+ paneli ograde gde su vertikale i horizontale od 5 mm.

Talasna ukrasna ograda, tip RW

Talasna ograda je jedan od tri tipa LEGI ukrasne ograde. Kao i ostali ukrasni paneli, LEGI talasni panel ima idealnu upotrebu tamo gde ograda postojećoj arhitekturi daje dodatni dekorativni efekat, uz visok stepen sigurnosti objekta koji se ograđuje. Primenjuje se prilikom ograđivanja privatnih objekata.

LEGI talasni panel ograde ima duple horizontalne žice, debljine 8+6 mm. Okca su standardna 50 x 200mm. Ali ono što izdvaja ovu ogradu od druga dva tipa LEGI ukrasnih modela jeste prva horizontala, na 200 mm panela ograde je u obliku talasa.

Svi upotrebljeni čelični delovi su toplo pocinkovani prema DIN EN ISO 1461 evropskom standardu, i po želji plastificirani ekološkim prahom koji štiti elemente od UV zračenja.

Standardno dostavljamo elemente u sledećim bojama. Po porudžbini isporučujemo elemente u svim RAL bojama.

Ukrasni talasni model se kombinuje sa tri vrste LEGI standardnih stubova:

 • LEGI FIT stub
 • LEGI PUR stub
 • LEGI FIL stub

Pogledajte ovde prospekt za ukrasne ograde (pdf 220 KB).

Viseća ukrasna ograda, tip RH

Viseće ograde čini kombinacija LEGI ukrasnog panela i tri klasična stuba. Kao i ostale ukrasne ograde, LEGI viseća ograda ima idealnu primenu tamo gde ograda postojećoj arhitekturi daje dodatni dekorativni efekat, uz visok nivo sigurnosti objekta koji se ograđuje.

LEGI viseći panel se izdvaja po tome što je u gornjem delu, završnih 200 mm, zaobljen, „visi“, a to ogradi daje romantičan izgled lučnog oblika.

Svi upotrebljeni čelični delovi su toplo pocinkovani prema DIN EN ISO 1461 evropskom standardu, i po želji plastificirani ekološkim prahom koji štiti elemente od UV zračenja.

Standardno dostavljamo elemente u sledećim bojama. Po porudžbini isporučujemo elemente u svim RAL bojama.

Ukrasni talasni model se kombinuje sa tri vrste LEGI standardnih stubova:

 • LEGI FIT stub
 • LEGI PUR stub
 • LEGI FIL stub

Pogledajte ovde prospekt za ukrasne ograde (pdf 220 KB).

Ukrasna ograda sa ornamentima tip RO1

Ograda sa ornamentima R.O model ograde se radi kao i sve ukrasne ograde sa debljinama žice 8+6 mm. Ovi modeli imaju „usečene“ ornamente. Mogući su paneli sa jednim, dva ili više oranamenata. Ornamenti su kružnog oblika, u kombinaciji sa klasičnim okcima 50 x 200 mm, pa tako čine nesvakidašnju elegantnu celinu.

Kao i ostali ukrasni paneli R.O model ograde ima idealnu upotrebu tamo gde ograda postojećoj arhitekturi daje dodatni dekorativni efekat, uz viši stepen sigurnosti objekta koji se ograđuje. Primenjuje se prilikom ograđivanja privatnih poseda.

Svi upotrebljeni čelični delovi su pocinkovani prema DIN EN ISO 1461 standardu, i plastificirani ekološkim prahom koji štiti elemente od UV zračenja.

Standardno dostavljamo elemente u sledećim bojama. Po porudžbini isporučujemo elemente u svim RAL bojama.

Moguća je kombinacija ovih panela sa tri vrste stuba:

 • LEGI FIT stub
 • LEGI PUR stub
 • LEGI FIL stub

Pogledajte ovde prospekt za ukrasne ograde (pdf 220 KB).

LEGI mreža

Pored naših standardnih LEGI panelnih ograda, našim kupcima nudimo još povoljnije rešenje za ograđivanje, gde ne postoji zahtev za visokom fizičkom bezbednošću, ali se traži višegodišnja zaštita od korozije – LEGI mreža.

LEGI mreža je galvanizirana i plastificirana, elektro-varena mreža u rolni, karakteristična po talasastim horizontalnim žicama koje je čine atraktivnom i robusnom. Zbog svog kvaliteta izrade kao i kvalitetne antikorozivne zaštite, predstavlja idealan odnos cene i kvaliteta, uz garanciju od 10 godina na zaštitu od korozije.

Legi mreža se isporučuje u boji RAL 6005 – močvarno zelena.

LEGI mreža se pričvršćuje na LEGI M stubove pomoću metalnih C-spojnica sa specijalnim kleštima.

LEGI M stub je profila ø48mm, debljine 1,20mm, cinkovan (min 70gr ZN/m²) i plastificiran.

Visina pletiva Stub za betoniranje Stub sa stopom
600 mm 1100 mm 700 mm
800 mm 1300 mm 900 mm
1000 mm 1500 mm 1100 mm
1200 mm 1800 mm 1300 mm
1500 mm 2000 mm
1800 mm 2350 mm
2000 mm 2500 mm

Legi mreža – KLASIK

Prečnik žice u mm Dimenzija okca u mm Visina mreže u mm Pakovanje
2.00/2.50 100 x 50 600 25 m rolne
2.00/2.50 100 x 50 800 25 m rolne
2.00/2.50 100 x 50 1000 25 m rolne
2.00/2.50 100 x 50 1200 25 m rolne
2.00/2.50 100 x 50 1500 25 m rolne
2.00/2.50 100 x 50 1800 25 m rolne
2.00/2.50 100 x 50 2000 25 m rolne

Legi mreža – SUPER

Prečnik žice u mm Dimenzija okca u mm Visina mreže u mm Pakovanje
2.40/3.00 50 x 50 1000 25 m rolne
2.40/3.00 50 x 50 1200 25 m rolne
2.40/3.00 50 x 50 1500 25 m rolne
2.40/3.00 50 x 50 1800 25 m rolne
2.40/3.00 50 x 50 2000 25 m rolne

Quatro ograda

Quatro ograda je visoko funkcionalna i stabilna ograda. Ekstremna stabilnost novih LEGI quatro panelnih ograda nudi do sada najviši nivo zaštite od udaraca i naslanjanja, koje nalaze primenu naročito na mestima javnog saobraćaja.

Nakon više ispitivanja stabilnosti quatro panela kroz renomirane instittute kao što su DEKRA i TÜV, dokazana su statička opterećenja i do 5 KN po dužnom metru na visini od 1,2 m.

Više od toga, LEGI quatro ograda nudi i zaštitu od demontaže, zato što se prohromske kukice šrafe sa unutrašnje strane zida stuba i tako sa spoljašnje strane ne mogu biti odšrafljene!

Ovim načinom je LEGI- Quatro ograda pre svega prikladna za objekte sa povišenim stepenom zaštite od provale i krađe!

Quatro ogradni paneli mogu biti kombinovani isključivo sa PUR sistemom stubova (LEGI PUR stub) pomoću specijalnih spojnica.

Poprečni presek vertikalne žice je 4 mm, a horizontalne 6 mm. Horizontalne linije panelne čelične konstrukcije su obavezno sačinjene od dvostrukih žica preseka 6mm, a panel je dodatno pojačan sa po još dve duple horizontalne žice, preseka 6mm.

Svi upotrebljeni čelični delovi su galvanizirani po DIN 50961 i plastificirani ekološkim prahom koji štiti elemente od UV zračenja.

Standardno dostavljamo elemente u sledećim bojama:

Po porudžbini isporučujemo elemente u svim RAL bojama.

Sportska ograda

LEGI sportska ograda svojom jednostavnošću i sigurnošću zadovoljava visoke zahteve sportskih terena i objekata.

Sportske ograde se izrađuju u standardnim visinama od 3 m do 6 m, mada kombinacijom naših stubova i panela konačna visina može dostići i 12 metara.

Ograda sa LEGI PUR stubom

Ograda sa LEGI PUR stubom je stabilna konstrukcija koja odgovara svim zahtevima sportskih terena u visinama do 4 m. Moguća je kombinacija različitih tipova LEGI panela (klasičnih, 3D), različitih dimenzija okca 35×200 mm, 50×200 mm, 100×200 mm. Postoji i mogućnost postavljanja panela u donjem delu, dok bi se u gornjem delu postavljala poliesterska mreža. Svi ovi paneli se postavljaju sistemom kačenja na inoks kukice koje se potom šrafe. Stubovi su kutijasti profili 80x40x3 mm za ogradu visine 3000 mm, dok za ogradu visine 4000 mm stub je profila 100x40x3 mm. Stubovi su duži za 800 mm, jer su prvenstvno predviđeni da se betoniraju u rupe u zemlji ili u betonskom parapetu. Za zahteve terena gde je već urađen betonski parapet, stubovi se rade sa stopama, koje se potom ankerima pričvršćuju za beton.

Ograda sa LEGI RR stubom

LEGI RR stub ima kutijasti profili od 80×40 mm do 120×40 mm, zavisno od visine ograde. Stubovi su dužine 600 do 700 mm, jer se betoniraju u zemlji ili u rupe betonskog parapeta. Za zahteve terena gde je već urađen betonski parapet stubovi se rade sa stopama, koje se potom ankerima pričvršćuju za beton. Sastavni deo ovog stuba su i metalne “flah” lajsne koje se postavljaju preko rešetke.

Moguće su kombinacije različitih tipova rešetki (sa okcima 50×200 mm, 100×200 mm ili 35×200 mm). Postoji mogućnost da se u donjem delu ograde postavi klasična rešetka, a u gornjem delu poliesterska mreža.

Ograda sa LEGI IPE stubom

Ograde sa LEGI IPE stubom su rađene isključivo po zahtevima koje diktira specifičnost samih sportskih terena. Shodno visini ograde, povećava se i profil stuba. Stubovi su duži od ograde 600 do 830 mm, u zavisnosti od visine ograde, jer se betoniraju u zemlju. U kombinaciji sa ovim stubom se koriste isključivo paneli sa prečnika žice 8/8/6 mm. Na svakih 400-600 mm panel je ojačan duplim horizontalnim žicama, a na krajevima je ojačan sa po dve duple vertikalne žice prečnika 8 mm, zavarene u razmaku od 25 mm. Panel se proizvodi u visini od 630 do 2430 mm, u intervalima od 200 mm. Kombinacijom panela može se postići ukupna visina ograde od 12m. U donjem delu ograde, visine do 2000 mm, dimenzije okca su 50×200 mm, a u delu ograde višim od 2000 mm, dimenzije okca su 100×200 mm. Kod ovog stuba paneli se kače sa strane, pa je osovinski razmak između stubova 2520 mm. Ovaj tip ograde ima i zvučnu izolaciju od udaraca lopte u ogradu. Izolatori zvuka su gumeni ulošci koji se postavljaju između specijalne spojnice i stuba. Ova guma ne zastareva. Nivo buke sa izolatorima zvuka je sveden na minimum. Ovo ima posebnu važnost kod izgradnje sportskih terena u neposrednoj blizini urbanih naselja.

Svi upotrebljeni čelični delovi su toplo pocinkovani prema DIN EN ISO 1461 evropskom standardu i po želji plastificirani ekološkim prahom koji štiti elemente od UV zračenja.

Pregledajte prospekt (pdf 1.35 MB) o sportskoj ogradi sa IPE stubom (LEGI ograda za hvatanje lopti) ovde.

Standardno dostavljamo elemente u sledećim bojama:

 • RAL 6005 (mahovina zelena)
 • RAL 7023 (beton siva)
 • RAL 7016 (antracit)
 • RAL 9010 (čisto bela)

Po porudžbini isporučujemo elemente u svim RAL bojama.

Kamena ograda

LEGI kamena ograda svojim izgledom ispunjava najmodernije arhitektonske zahteve. Vrhunska stabilnost i dug životni vek, uz dizajn koji zadovoljava visoke standarde savremenih potrošača, su glavne odlike našeg LEGI sistema kamenih ograda.

Sa LEGI kamenom ogradom moguće je ograditi prostor kao što je vrt, dvorište, kuća, poslovna zgrada (u zavisnosti od potrebe klijenta, ograda može da se postavi i na druga mesta) čime osim praktičnog rešenja dobijate i unikatan ukras. Za popunjavanje ograde koriste se različite vrste kamena, koji se ređa po želji u slojevima. Ukoliko se pojave visinske razlike tla moguće ih je izjednačiti pomoću ili varijabilnog postavljanja ograde na stub ili sa posebnim mrežnim elementima.

Dupli stubovi su zabetonirani u pojedinačne temelje. Za njih se pričvršćuju panelni elementi sa obe strane i tako se formira stabilna osnova koja se ispunjava kamenom. Zahvaljujući materijalu od kojih su pravljene, ove ograde su i dobra zvučna izolacija.

Za izradu kamene ograde upotrebljava se jedan od dve vrste sledećih stubova:

 • klasičan dupli LEGI FIL stub
 • klasičan dupli LEGI FIT stub

Kao dodatna zaštita, na početku i krajevima segmenata ograde, koriste se završni specijalni stubovi koji imaju sigurnosnu uspravnu žicu da bi se sprečilo osipanje kamena iz ograde.

LEGI kamena ograda je kompatibilna sa svim LEGI sistemima ograda. Ovi modeli ograde se rade u SAMO toplo pocinkovanom stanju. Svi delovi od čelika su posle obrade toplo pocinkovani prema DIN EN ISO 1461 evropskom standardu.

Pregledajte:

Mobilna ograda

LEGI mobilne ograde se koriste za privremeno ograđivanje građevinskih objekta ili fizičko osiguravanje površina kod različitih manifestacija na otvorenom prostoru (koncerti, sportska takmičenja). Ogradni stubovi se montiraju u PVC stope što čini ogradu stabilnom, lako mobilnom i očuvanom za ponovnu upotrebu. Pomenuta stabilnost se često zahteva u situacijama gde je potrebno koristiti ogradu za kačenje reklamnog platna ili panoa.

LEGI mobilna ograda se sastoji od 3D panela i stuba kružnog profila poprečnog preseka Ø40mm. Za razliku od ostalih LEGI panela, 3D panel nema duplu horizontalnu žicu. Horizontalna žica kod ove rešetke je prečnika 5 mm, a vertikalna žica 4 mm, dok je dimenzija okca 50×200 mm.

Završne vertikalne žice prečnika 6 mm ojačavaju čitav panel. Izbočine na panelima dodatno stabilizuju čitavu LEGI mobilnu ogradu i na ovim mestima dimenzije okca su 50×50 mm.

LEGI mobilna ograda se standardno proizvodi u širini od 2500 mm i visini od 2010 mm.

Na tržištu, LEGI mobilna ograda ima veliku prednost koja se ogleda u stabilnosti i čvrstini, jer su paneli manje visine (2500 mm), u odnosu na visinu (3500 mm) kod drugih proizvođača, dok su horizontalne i vertikalne žice panela većih preseka (4 i 5 mm) u odnosu na presek žice (3 mm) kod drugih proizvođača.

LEGI mobilna ograda se proizvodi od čelika koji je toplo pocinkovan prema DIN EN ISO 1461 evropskom standardu i na taj način proizvod je zaštićen od rđanja.

Bezbednosne ograde

U svom proizvodnom asortimanu imamo i ogradu sa kosnikom koja zahvaljujući svojoj konstrukciji pruža visoku bezbednost.

LEGI visoko bezbednosne ograde nastaju kombinacijom klasičnog panela, prečnika žice 7/7/5 ili 8/8/6 mm i LEGI stuba sa kosnikom. Horizontalna linija panelne čelične konstrukcije je obavezno sačinjena od dvostruke žice. Prema Vašim potrebama za kosnik je učvršćena bodljikava žica, LEGI rešetka ili žilet žica različitih preseka. Postoji i mogućnost postavljanja duplog kosnika.

Ova rešetka se najčešće koristi na mestima gde postoji potreba za pojačanim merama obezbeđenja, na primer, vojnim lokacijama, industrijskim objektima, aerodromima, zoološkim vrtovima.

Svi upotrebljeni čelični delovi su toplo pocinkovani prema DIN EN ISO 1461 evropskom standardu i po želji plastificirani ekološkim prahom koji štiti elemente od UV zračenja.

Standardno dostavljamo elemente u sledećim bojama:

 • RAL 6005 (mahovina/močvarno zelena)
 • RAL 7023 (beton siva)
 • RAL 7016 (antracit siva)
 • RAL 9010 (čisto bela)
 • RAL 6009 (tamno zelena)
 • RAL 9005 (crna)
 • RAL 8017 (čokoladno smeđa)
 • RAL 5010 (plava)

Po porudžbini isporučujemo elemente u svim RAL bojama.

Netransparentna ograda

LEGI nudi i opciju zaštite privatnosti kroz mogućnost zatvaranja okaca panela trakama. Trake se prodaju u rolnama širina 95 mm i 190 mm u kombinaciji sa priborom za kačenje traka na LEGI panel. Izrađuju se od visoko kvalitetnog polipropilena sa UV zaštitom i fabričkom garancijom od min. 5 godina.

Ovaj dizajn ograde kombinuje bezbednost, zaštitu, izdržljivost i još lepši robusniji izgled LEGI ograda. Ovako utkana traka predstavlja i jedan od načina zvučne izolacije ograđene površine od okoline.

Postoji više načina provlačenja traka kroz okca panela u zavisnosti od vaših želja i zahteva, a takođe i vi sami možete da ugrađujete trake na vrlo lak način, kako najviše odgovara vašim potrebama. Trake su dostupne u različitim bojama, a moderan efekat se može postići i kombinacijom različitih boja.

Za sva dodatna pitanja slobodno nas kontaktirajte.

Sistemi kapija

Kapije u Legi ponudi se dele na sledeće grupe

 • klizne kapije
 • rotacione kapije
 • jednokrilne kapije VARIO S
 • jednokrilne kapije VARIO M
 • jednokrilne kapije VARIO L
 • dvokrilne kapije
 • samonosive kapije
 • parkirne rampe

U ponudi imamo i

 • TAU motore
 • motorizaciju za kapije
 • profile za samonosive kapije

Klizne kapije

LEGI klizne kapije se postavljaju na ulazima objekata gde to uslovi na terenu dozvoljavaju. Ove kapije se rade po dimenzijama na osnovu mera uzetih na licu mesta, od strane naših stručnjaka. Moguće su različite širine svetlog otvora, visine, različita ispuna i ostali detalji. One se postavljaju na ravan parapet tiplanjem „FLOR“ šine na gotov beton. Noseći „П“ stubovi se postavljaju betoniranjem u rupe.

Stabilna i čvrsta konstrukcija kapije omogućila je izradu ovih kapija u različitim dimenzijama. Moguće su varijante cinkovanih kapija ili cinkovanih + farbanih u dva premaza u tonu po izboru.

Standardan pribor uključuje vođenje kapije: stubove, točkiće, prihvatnik, dočekivač, ram kapije, “FLOR” šinu i sl.

Po izboru na ove kapije može da se postavi motorizacija.

Rotacione kapije

Rotacione kapije pune visine i poluvisinske rotacione kapije svoju primenu imaju na mestima gde je u spoljnim uslovima potrebno bezbedno regulisati prolaz velikog broja ljudi. Snažna konstrukcija i izuzetna izdržljivost modela koje imamo u ponudi ih preporučuju za ugradnju na ulazima u industrijska postrojenja, sportske objekte, parkinge, vojne objekte i druga mesta.

Na njih je moguće ugraditi čitače i integrisati ih u sistem kontrole pristupa, protivpožarni sistem, sistem evakuacije, protivprovale i druge sisteme.

U našoj ponudi se nalazi veliki broj modela, a pored rotacionih, u ponudi imamo i kapije koje se otvaraju na potez i koje su odlična dopuna za prolaz osoba sa posebnim potrebama i unošenje robe.

Jednokrilne kapije VARIO S, VARIO M i VARIO L

Jednokrilna kapija VARIO L

Jednokrilne VARIO L kapije se sastoje od skoro identičnog krila kao i ograda i odgovarajućih stubova. Zahvaljujući krilu koje nema standardan ram sa gornje strane ova kapija se jednostavno uklapa sa ogradom uz koju se postavlja.

Krila jednokrilne Vario L kapije napravljena su od LEGI ogradnog panela otpornog na savijanje, sa vertikalnim žicama Ø6 mm i horizontalnim duplim žicama Ø8 mm, dok su dimenzije okca 50×200 mm. Ovaj panel je ojačan sa bočnih strana ramom poprečnog preseka 40/20 mm.
Moguća širina krila je od 1000 mm do 1250 mm, a maksimalna visina krila je 2400 mm. Moguće je kombinovati LEGI Vario L sistem kapije sa različitim LEGI panelima.

Kapija se standardno otvara na unutrašnju stranu, mada se shodno Vašim željama može otvarati i na spoljašnju. Pravac otvaranja kapije, na levo ili na desno, se određuje položajem šrafa na LEGI stubu (60×40 mm), na koji se pričvršćuje kapija.

Ova konstrukcija je stabilna zbog čvrste veze LEGI stuba sa Vario L kapijom i specijalno patentirane LEGI cilindrične brave.

Svi upotrebljeni čelični delovi su toplo pocinkovani prema DIN EN ISO 1461 evropskom standardu i po želji plastificirani ekološkim prahom koji štiti elemente od UV zračenja.

Standardno dostavljamo elemente u sledećim bojama:

 • RAL 6005 (mahovina/močvarno zelena)
 • RAL 7023 (beton siva)
 • RAL 7016 (antracit siva)
 • RAL 9010 (čisto bela)
 • RAL 6009 (tamno zelena)
 • RAL 9005 (crna)
 • RAL 8017 (čokoladno smeđa)
 • RAL 5010 (plava)

Po porudžbini isporučujemo elemente u svim RAL bojama.

Pogledajte ovde:

Jednokrilna kapija VARIO M

Jednokrilna kapija Vario M se koristi prvenstveno za prolaz pešaka.

Ram Vario M kapije je sačinjen od cevi pravougaonog poprečnog preseka 40/30/2 mm zavarene za LEGI panel, potom zaštićene cinkovanjem. LEGI panel je konstruisan od vertikalnih žica Ø6 mm i ojačanih duplih horizontalnih žica Ø8 mm. Dimenzija okca je 50×200 mm.

Moguća širina krila kod ove kapije je od 1000 mm do 1250 mm, a maksimalna visina krila je 2400 mm. Moguće je kombinovati LEGI Vario M sistem kapije sa različitim LEGI panelima.

Kapija se standardno otvara na unutrašnju stranu, mada se shodno Vašim željama može otvarati i na spoljašnju. Pravac otvaranja kapije, na levo ili na desno, se određuje položajem šarke na LEGI Stubu, na koji se pričvršćuje kapija.

Ova konstrukcija je stabilna zbog čvrste veze LEGI stuba sa Vario M kapijom i specijalno patentirane LEGI cilindrične brave.

Svi upotrebljeni čelični delovi su toplo pocinkovani prema DIN EN ISO 1461 evropskom standardu, i po želji plastificirani ekološkim prahom koji štiti elemente od UV zračenja.

Standardno dostavljamo elemente u sledećim bojama:

 • RAL 6005 (mahovina/močvarno zelena)
 • RAL 7023 (beton siva)
 • RAL 7016 (antracit siva)
 • RAL 9010 (čisto bela)
 • RAL 6009 (tamno zelena)
 • RAL 9005 (crna)
 • RAL 8017 (čokoladno smeđa)
 • RAL 5010 (plava)

Po porudžbini isporučujemo elemente u svim RAL bojama.

Pogledajte ovde:

Jednokrilna kapija VARIO S

Jednokrilna kapija VARIO S se koristi kod prolaza preko 1 m širine otvora. Maksimalna širina otvora ove pešačke kapije je 3 m.

Ram Vario S jednokrilne kapije je sačinjen od cevi pravougaonog poprečnog preseka 60/40/2 mm zavarene za LEGI panel. LEGI panel je konstruisan od vertikalnih žica Ø6 mm i ojačanih duplih horizontalnih žica Ø8 mm. Poprečni presek stuba (najmanji je 100x100x3 mm) se menja u zavisnosti od veličine kapije. Standardne visine krila su od 1000 do 2400 mm u razmaku od 200 mm, a širine krila su od 1000 do 3000 mm u razmaku od 250 mm po krilu kapije.

Moguće je kombinovati LEGI Vario S sistem kapije sa različitim LEGI panelima. Po narudžbini možemo izraditi i druge veličine.

Ova konstrukcija je STABILNA zbog čvrste veze LEGI stuba sa Vario S kapijom i specijalno patentirane LEGI cilindrične brave.

Kapija se standardno otvara na unutrašnju stranu, mada se shodno vašim željama može otvarati i na spoljašnju. Pravac otvaranja kapije, na levo ili na desno, se određuje položajem šrafa na LEGI stubu, na koji se pričvršćuje kapija. Za pravac otvaranja kapije se možete odlučiti i za vreme same montaže. Već montirana krila mogu biti prepravljena kako bi se otvarala na levo ili na desno. Podna reza, koja je posebno patentirana za LEGI Vario sistem integrisana je u ram Vario kapije i pri zatvorenoj kapiji nije dostupna. Na taj način se sprečavaju povrede koje nastaju zbog isturenih čeličnih delova.

Karakteristike LEGI VARIO S kapije:

 • sprečava nezgode – bez isturenih delova
 • višestruke upotrebne mogućnosti
 • u svako vreme moguća je nadogradnja, npr: sa podnom rezom, sa dočekivačima i sl.
 • lako skladištenje – LEGI Vario se proizvodi serijski i zbog toga je uvek dostupan
 • jasan dizajn, glatke linije
 • mogućnost posebnih konstrukcija, npr: punjenje stuba, rezbarenje lajsni i sl.

Svi upotrebljeni čelični delovi su toplo pocinkovani prema DIN EN ISO 1461 evropskom standardu i po želji plastificirani ekološkim prahom koji štiti elemente od UV zračenja.

Standardno dostavljamo elemente u sledećim bojama:

 • RAL 6005 (mahovina/močvarno zelena)
 • RAL 7023 (beton siva)
 • RAL 7016 (antracit siva)
 • RAL 9010 (čisto bela)
 • RAL 6009 (tamno zelena)
 • RAL 9005 (crna)
 • RAL 8017 (čokoladno smeđa)
 • RAL 5010 (plava)

Po porudžbini isporučujemo elemente u svim RAL bojama.

Pogledajte ovde:

Dvokrilne kapije

Dvokrilne kapije se sastoje od dva krila, stubova, šarki i ostalog potrebnog pribora za funkcioniranje kapije.

Ram Vario S dvokrilne kapije je sačinjen od cevi pravougaonog poprečnog preseka 60/40/2 mm zavarene za LEGI panel. LEGI panel je konstruisan od vertikalnih žica Ø6 mm i ojačanih duplih horizontalnih žica Ø8 mm. Poprečni presek stuba (najmanji je 100x100x3 mm) se menja u zavisnosti od veličine kapije. Standardne visine krila su od 1000 do 2400 mm u razmaku od 200 mm, a širine krila su od 2000 do 6000 mm u razmaku od 500 mm po krilu kapije.

Moguće je kombinovati LEGI Vario S sistem kapije sa različitim LEGI panelima. Po narudžbini možemo izraditi i druge veličine. Kod trokrilnih kapija postoji mogućnost kombinovanja različitih širina krila.

Ova konstrukcija je STABILNA zbog čvrste veze LEGI stuba sa Vario S kapijom i specijalno patentirane LEGI cilindrične brave.

Kapija se standardno otvara na unutrašnju stranu, mada se shodno Vašim željama može otvarati i na spoljašnju. Pravac otvaranja kapije, na levo ili na desno, se određuje položajem šrafa na LEGI stubu, na koji se pričvršćuje kapija. Za pravac otvaranja kapije se možete odlučiti i za vreme same montaže. Već montirana krila mogu biti prepravljena kako bi se otvarala na levo ili na desno. Podna reza, koja je posebno patentirana za LEGI Vario sistem integrisana je u ram Vario kapije i pri zatvorenoj kapiji nije dostupna. Na taj način se sprečavaju povrede koje nastaju zbog isturenih čeličnih delova.

Karakteristike LEGI VARIO S kapije:

 • sprečava nezgode – bez isturenih delova
 • višestruke upotrebne mogućnosti
 • u svako vreme moguća je nadgradnja npr: sa podnom rezom, sa dočekivačima i sl.
 • lako skladištenje – LEGI Vario se proizvodi serijski i zbog toga je uvek dostupan
 • jasan dizajn, glatke linije
 • mogućnost posebnih konstrukcija, npr: punjenje stuba, rezbarenje lajsni i sl.

Kao i na ostale LEGI modele kapija moguće je postaviti motorizaciju.

Svi upotrebljeni čelični delovi su toplo pocinkovani prema DIN EN ISO 1461 evropskom standardu, i po želji plastificirani ekološkim prahom koji štiti elemente od UV zračenja.

Standardno dostavljamo elemente u sledećim bojama:

 • RAL 6005 (mahovina/močvarno zelena)
 • RAL 7023 (beton siva)
 • RAL 7016 (antracit siva)
 • RAL 9010 (čisto bela)
 • RAL 6009 (tamno zelena)
 • RAL 9005 (crna)
 • RAL 8017 (čokoladno smeđa)
 • RAL 5010 (plava)

Po porudžbini isporučujemo elemente u svim RAL bojama.

Pogledajte ovde:

Samonosive kapije

Samonosive konzolne kapije idealno su rešenje pre svega na mestima gde je velika frekvencija prolazaka, kako lakog, tako i teškog saobraćaja.

Najbitnija razlika u odnosu na klasičan sistem sa donjom šinom montiranom u podlogu i točkova koji po njoj klize je baš u tome što se sve to sa “samonosivim” sistemom izbegava. Samonosiva kapija se postavlja između dva noseća stuba. Dobijate potpuno čist prolaz, bez ikakvih prepreka i mogućnosti za oštećenjem ili kvarom prouzrokovanim prelaskom vozila. Ova kapija može da se ugrađuje sa ili bez motornog mehanizma (u zavisnosti od zahteva kupca).

Idealne su za upotrebu u fabrikama i radionicama, javnim zgradama, igralištima i sportskim terenima, parkovima, aerodromima, vojnim objektima.

Parkirne rampe

Automatska (parkirna) rampa najjednostavniji je i najekonomičniji sistem za regulisanje neautorizovanog ulaska na rezervisane parking prostore (privatni, komercijalni ili industrijski).

Vitko kućište rampe AURIS je tako konstruisano da zauzima malo prostora, pa je time pogodno za ugradnju na uskim i nepristupačnim mestima. Elektromotorni pogon postoji u dve verzije, za intenzivnu upotrebu do 24 V i nešto manji intenzitet upotrebe 230 V.

Propratni proizvodi

Aluminijumska ruka sa čepom neosvetljena (bela ili siva elox.) do ukupne dužine 2,75 m (za rampu R-3) odnosno 4,75 m (za rampu R-4) sa reflektujućim nalepnicama.

Set za osvetljenje ruke/zapreke u LED žutoj/crvenoj ili plavoj boji.

Sastav seta:

 • vodootporne LED diode sa konektorima dužine 2 m
 • beli ili sivi profil-držač LED-a
 • transparentni zaštitni profil
 • potrebni završni čepovi sa inox šrafovima
 • aluminijumske nitne za učvršćenje držača mekog profila

Set zaštitne gume (bez senzora dužina) pruža zaštitu od mehaničkih oštećenja.

Sastav seta:

 • beli ili sivi držač mekog profila
 • meki zaštitni profil u oker žutoj, sivoj ili crnoj boji
 • potrebni završni čepovi sa inox šrafovima
 • aluminijumske nitne za učvršćenje držača mekog profila

TAU motori

Nudimo opremu koju odlikuje sofisticiran dizajn i čvrsta i pouzdana mehanika. Pre nego što izaberete odgovarajući motor za Vašu kliznu kapiju, potrebno je da znate da su klizne kapije savršeno rešenje u slučaju da nemate dovoljno prostora za krilne kapije.

Najbolji motori za klizne kapije različite veličine. Vrhunske performanse, brzina otvaranja, domet daljinskih upravljača, završna obrada i dizajn. Klizne kapije se obično prave sa jednim krilom koje se točkovima kreću po šini i kretanje sa motora se prenosi preko zupčaste letve na krilo. Prva stvar koju treba proceniti za pravilan izbor odgovarajuće automatizacije je težina krila, a u nekim slučajevima i njegova dužina.

Sve funkcije klizne kapije se mogu programirati po vašoj želji u skladu sa potrebama korisnika. Digitalni kontrolni panel, direktno integrisan u zaštitno kućište motora, lako je dostupan i opremljen svim mogućim ulazima i izlazima za dodatnu opremu. Sve podrazumevane opcije programa su već instalirane, što omogućava trenutnu upotrebu, odmah nakon instalacije motora za kliznu kapiju.

Pogledajte ovde:

Motorizacija za kapije

Najbolji motori za klizne kapije različite veličine. Vrhunske performanse, brzina otvaranja, domet daljinskih upravljača, završna obrada i dizajn.

Motori različite snage i konstrukcije za krilne kapije svih dimenzija i težina. Najbolji na tržištu.

Pogledajte ovde:

Profili za samonosive kapije

Samonosiva kapija ima mnogo prednosti u poređenju sa tradicionalnom kliznom kapijom. Naši profili za klizne kapije po karakteristikama zadovoljavaju najnovije evropske standarde i izdvajaju se svojim kvalitetom. Karakeristika KANO konzolnih rolera, koji su sastavni deo naših profila, je ta što su kolica napravljena sa posebnim ležajevima, dimenzija tačnih za rolere. Površina rolera je od nerđajućeg toplopocinkovnog čelika, koji garantuje dugotrajnost i dodatnu mogućnost opterećenja.

Legi sistem u ponudi ima tri seta profila za samonosive kapije:

 • Mini set se koristi za samonosive kapije svetlog otvora do 4,5 m dužine, nosivosti do 400 kg
 • Midi set se koristi za samonosive kapije svetlog otvora do 6,75 m dužine, nosivosti do 400 kg
 • Maxi set se koristi za samonosive kapije svetlog otvora do 9 m dužine, nosivosti do 700 kg

Za sva dodatna pitanja slobodno nas kontaktirajte.

Galerija slika

Naša ponuda je raznovrsna, od klasične ograde, 3D ograde, ukrasne ograde talasne tip RW, ukrasne ograde viseće tip RH, ukrasne ograde sa ornamentima tip RO1 do LEGI mreže, quatro ograde, sportske, kamene, mobilne,  bezbednosne i netransparentne ograd. A od kapija možete birati između klizne, rotacione, jednokrilne kapije VARIO S, jednokrilne kapije VARIO M, jednokrilne kapije VARIO L, dvokrilne, samonosive kapije ili parkirne rampe.

Legi SGS

Zastupnik nemačke kompanije LEGI za Srbiju, Hrvatsku, BiH, Crnu Goru, Makedoniju, Bugarsku, Rumuniju. U ponudi imamo širok asortiman proizvoda: klasične i 3D ograde, kamene ograde, gabione.

Započnimo projekat

Pišite

12 + 9 =

Legi SGS doo

Sedište

Kolubarska 1/1

PIB: 103934577
Matični broj: 20054140
Žiro račun: 160-206926-98 Banka Intesa

Kontakt

Slanje pošte:
Sretena Mladenovića Mike 020 (poslovna jedinica 1), 11194 Beograd, Rušanj